Ammone Puglia Rosso Appassimento 2022 Apulie

389 Kč –23 %
Barbanera Ammone Appassimento Puglia 2021
389 Kč –23 % 299 Kč / ks
Skladem (>5 ks)

VIVINO 4.1

Barva je intenzivní červená s fialovými odstíny. Nos s komplexními vůněmi ovoce zalitého sluncem, jako je černý rybíz a kořeněné třešně, doplněné švestkovým džemem a elegantním a teplým kořením rezonujícím v pozadí. V ústech toto Ammone ukazuje smyslný charakter, teplý a zaoblený s vyváženými tříslovinami. Krásné červené, dokonalost ve sklenici. Nebo, jak říká guru vína Luca Maroni, „Eccezionale!“

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jen málo vín je výjimečných a Ammone Appassimento je jedním z nich. Víno pochází z Apulie, nádherného podpatku italské boty, kde slavné vinařství Barbanera vyrobilo toto velkolepé červené víno. Víno, které ohromilo světově uznávaného kritika vína Luca Maroniho, který mu udělil 98 bodů!

 

Barva je intenzivní červená s fialovými odstíny. Nos s komplexními vůněmi ovoce zalitého sluncem, jako je černý rybíz a kořeněné třešně, doplněné švestkovým džemem a elegantním a teplým kořením rezonujícím v pozadí. V ústech toto Ammone ukazuje smyslný charakter, teplý a zaoblený s vyváženými tříslovinami. Krásné červené, dokonalost ve sklenici. Nebo, jak říká guru vína Luca Maroni, „Eccezionale!“

 

Appassimento

 

Appassimento je unikátní italská vinařská metoda. Světově známé Amarone a jeho malá sestra Valpolicella Ripasso jsou vyrobeny touto velmi speciální tradicí. Výsledkem je intenzivní víno s lákavými, svůdnými ovocnými chutěmi. Tato metoda je stará více než 3000 let a byla vynalezena Římany. Používané odrůdy jsou italské místní Corvina, Rondinella, Molinara, Corvinone a Oselata. Vinař nechá hrozny zrát co nejdéle a sklízí je až na konci doby sklizně. Výsledkem je, že hrozny mají vyšší koncentraci cukru, ale je zde také riziko, že se něco může pokazit. Pro zajištění kvality jsou hrozny sbírány výhradně ručně. Poté jsou sušeny ve "fruttaio". Jedná se o perfektně větranou sušárna, kde hrozny leží na rohožích z bambusu nebo slámy, popř. na dřevěných podnosech, a během sušení ztratí až třetinu vlhkosti. To jim ponechává obrovskou koncentraci cukrů a vůní. Poté jsou hrozny odpeckovány, rozdrceny a fermentovány. To se provádí při nízkých teplotách a proto pomalu (u Amarone asi 40 dnů). Jako konečný dotek víno dozrává ve velkých dřevěných barelech po dobu 12 až 18 měsíců. Poté víno dozrává ještě další rok na lahvi.

 

Vinařství Barbanera

 

V jednom z nejkrásnějších koutů Itálie, v srdci zelených kopců a vinic v Toskánsku, leží krásné vinařství rodiny Barbanerů. Velký úspěch začal v roce 1938 vinař Altero Barbanera a jeho manželka Maria, kteří vlastnili krásnou vinici v malé vesnici Piazze u obce Cetona. I dnes se zde vyrábějí čistě italská vína přirozeným, tradičním a úctyhodným způsobem. Vinařství je pravidelně chváleno na mezinárodních vinařských soutěžích pro svou velmi vysokou úroveň. Kvalita je jejich vášní, a to je rozhodně znát ve vínech, která se zrodila v Barbanera Vini.

Vinařství: Barbanera, obsah cukru: 10g/l, Konzumace s: Pečeným masem, pizzou, vyzrálými sýry, Druh vína: Suché víno,Chuť:Plné a bohaté, Obsah alkoholu:15%,Objem lahve: 0,75 l,Odrůda:Primitivo,Rok:2021,Typ barvy: Červené víno,Vinařská oblast:Apulie,Země:Itálie, alergeny: obsahuje siřičitany, skladujte při teplotě 16-18 °C

Doplňkové parametry

Kategorie: Lahev
Archivace: 2027
Doporučené servírování: Pečené maso,pizza,vyzrálé sýry
Druh vína: Suché víno
Chuť: Robustní & Silné
Objem lahve: 0,75l
Obsah alkoholu: 15%
Odrůda: Primitivo
Rok: 2022
Typ barvy: Červené víno
Vinařská oblast: Apulie
Zbytkový cukr: 10g/l
Země: Itálie
sada: /ammone-puglia-rosso-appassimento-krabice/
lahev: /ammone-puglia-rosso-appassimento/

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: