Borgo al Pascolo Chianti 2022 Toskánsko
Detailní popis produktu
Představujeme Chianti nové generace: svůdné a máslově měkké s tóny vanilky a karamelu díky stárnutí v dubových sudech. Špičková kvalita a právem obdržených 99 bodů!
Barva je teplá červenočerná. Svůdná vůně třešní s vanilkou a mléčnou čokoládou. Široká, vrstvená a máslová chuť, plná černých třešní, borůvek, jahod, krémového karamelu a vanilky s nádechem espressa. Máslově měkké Chianti v „novém stylu“. Zrálo v sudech z francouzského dubu.
Chianti
Oblast Chianti v Toskánsku je jednou z nejznámějších vinařských oblastí a je proslulá výrobou výrazného a osobitého vína. Zároveň je největší vinařskou oblastí v Itálii s klasifikací DOCG. Úsměvnou zajímavostí je, že víno je některými vinaři stále dodáno v tradičních demižonech. Víno Chianti nemá daný recept, nicméně je převážně vyráběno z odrůdy Sangiovese. První recept byl vytvořen někdy v polovině 19. století baronem Bettinem Ricasoli, který se později stal premiérem italského království. Chianti patří již po několik desetiletí k velmi oblíbenému produktu z Itálie.
Vinařství:Riolite, obsah cukru: g/l, Konzumace s :Lasagne,uzeniny,vyzrálé sýry, Druh vína: Suché víno,Chuť:Plné a silné, Obsah alkoholu:13%,Objem lahve: 0,75 l,Odrůda:Merlot,Sangiovese,Rok:2020 ,Typ barvy: Červené víno,Vinařská oblast:Toskánsko,Země:Itálie, alergeny: obsahuje siřičitany, skladujte při teplotě 16-18 °C
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Archivace: | 2028 |
Doporučená teplota podávání: | 16-18 °C |
Doporučené servírování: | Lasagne,uzeniny,vyzrálé sýry |
Druh vína: | Suché víno |
Hodnocení: | Luca Maroni, Italian wine guy |
italian wine guy: | 99 |
Luca Maroni: | 98 |
Objem lahve: | 0,75l |
Obsah alkoholu: | 13% |
Odrůda: | Merlot, Sangiovese |
Odrůda v detailu: | Sangiovese (90%), Merlot (10%) |
Rok: | 2022 |
Typ barvy: | Červené víno |
Vinařská oblast: | Toskánsko |
Země: | Itálie |
sada: | /borgo-al-passo-chianti-krabice/ |
lahev: | /borgo-al-passo-chianti/ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.