Château Bigaroux Saint Emilion Grand Cru 2021 Bordeaux
Detailní popis produktu
Sametový styl a bohatý charakter tohoto Grand Cru má na svědomí především 80 let stará réva Merlot a Cabernet Sauvignon. Zabaleno v originální dárkové krabici!
Saint-Émilion koření, cedr a vanilka. Dobře koncentrovaný s tělem a dlouhou dochutí. Bohatá třída Saint-Émilion Grand Cru z klasického ročníku. 85 % Merlot, 15 % Cabernet Sauvignon převážně z 80 let starých vinic. Zraje 12 měsíců ve francouzských dubových sudech (1/3 nových). 13 % alk. Lahodné nyní (doporučeno karafování) nebo do roku 2035. Lahodné s hovězím Wellingtonem, cote de boef s liškami a vyzrálými sýry.
Hrozny Château Bigaroux se sklízí výhradně ručně a nepoužívají se žádné umělé pesticidy: zámek je „v přeměně“ na ekologické vinařství. Výroba je malá, ale kvalitní. 12 měsíců zrání v sudech z francouzského dubu poskytuje dojmy sametu, cedru a vanilky.
Saint-Émilion
Slavný Saint-Émilion je jednou z oblastí, které se rozhodly udělat vlastní klasifikaci. První žebříček pochází z roku 1954 a seznam je revidován každých deset let. Premier Grands Crus Classés 'A' jsou nejvyšší kvality, následují Premier Grands Crus Classés 'B', Grands Crus Classés a nakonec Grand Crus. Pravidla, která musí vinice splnit, aby se kvalifikovaly do klasifikace Saint-Émilion Grand Cru, jsou velmi přísná. Pravidla se týkají výnosu vinice, minimálního procenta alkoholu a minimálního vyzrávání dřeva. Vína ze Saint-Émilion patří k nejlepším na světě a mají velký skladovací potenciál.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Archivace: | do roku 2035 |
Doporučená teplota podávání: | 16-18 °C |
Doporučené servírování: | Hovězí Wellington,svíčková,sýry |
Druh vína: | Suché víno |
Chuť: | Bohaté & Chutné |
Obsah alkoholu: | 14% |
Odrůda: | Cabernet Sauvignon, Merlot |
Ročník: | 2021 |
Typ barvy: | Červené víno |
Vinařská oblast: | Bordeaux |
Země: | Francie |
Zrání: | 6 měsíců |
sada: | /chateau-bigaroux-saint-emilion-grand-cru-krabice/ |
lahev: | /chateau-bigaroux-saint-emilion-grand-cru/ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.