Massimo Firelli Aglianico 2022 Apulie
Detailní popis produktu
Pevná purpurově červená s tmavým jádrem. Velmi atraktivní buket plný sladkého tmavého lesního ovoce a třešní s nádechem hořké čokolády. Pevné a bohaté v chuti se sladkými ostružinami, černým rybízem a moka. Saténové, šťavnaté a svůdné s kořenitým závěrem. Sametové 'Barolo jihu' plné bohatého tmavého ovoce. Částečně zrálo šest měsíců v dubových sudech. 100% Aglianico. 13 % alk. Vynikající s parmazánem, dušeným masem, Melanzane di Parmigiana a těstovinami. Vynikající nyní nevo až do roku 2027.
Aglianico, prastará původní odrůda vinné révy a pýcha italských vinařů, zejména v okolí slunných oblastí Kampánie, Basilicata a Puglia. Italská červená vína založená na Aglianicu mohou soupeřit s velkými Barolos ze severu Itálie. To je důvod, proč se hroznu také láskyplně říká ‚Barolo jihu‘. Původní hrozny dozrávají pomalu, a proto se sklízí až koncem roku: koncem října / začátkem listopadu. Dokonale se jí daří i na vulkanických půdách.
Původní odrůda Aglianico
Charakteristická je sytá tmavě červená barva, množství tříslovin, vysoká kyselost a dojmy třešní, švestek, koření, čokolády a espressa. Stejně jako Barolos jsou to velmi silná a svůdná vína s velkou intenzitou. Vynikající pro uchování po mnoho let. Normálně potřebuje víno Aglianico nějaký čas na zrání, ale Massimo Firelli Aglianico si můžete vychutnat již nyní.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Katalog |
---|---|
Archivace: | Do roku 2027 nebo k okamžité konzumaci |
Doporučená teplota podávání: | 16 - 18 °C |
Doporučené servírování: | Těstoviny s bohatou omáčkou, pečené maso, italské uzeniny, pizza, zralé sýry |
Druh vína: | Suché víno |
Hodnocení: | Medaile |
Chuť: | Bohaté & Chutné |
Obsah alkoholu: | 13% |
Odrůda: | Aglianico |
Rok: | 2022 |
Typ barvy: | Červené víno |
Uzávěr: | Korek |
Vinařská oblast: | Apulie |
Země: | Itálie |
Zlatá medaile: | Berlin Wine Trophy |
Zrání: | 6 měsíců v dubovém sudu |
sada: | /massimo-firelli-aglianico-krabice/ |
lahev: | /massimo-firelli-aglianico/ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.