Monbellezio Black Cioccolata Appassimento 2023 Apulie

Zlato
289 Kč –10 %
Monbellezio Cioccolata Appassimento
289 Kč –10 % 259 Kč / ks
Skladem (>5 ks)

Tmavě červená barva. Plné voňavých černých třešní, tmavých švestek, borůvek, moka a kakaa. Široké a bohaté v chuti, plné šťavnatého tmavého ovoce, sladké čokolády a nádechu vanilky. Krémové a plné s dlouhým závěrem. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tmavě červená barva. Plné voňavých černých třešní, tmavých švestek, borůvek, moka a kakaa. Široké a bohaté v chuti, plné šťavnatého tmavého ovoce, sladké čokolády a nádechu vanilky. Krémové a plné s dlouhým závěrem. 

U příležitosti 25. výročí Monbellezia, dříve Montebello, bylo z nejbohatších hroznů sklizně vybráno speciální Cuvée Black Label. Vyrobeno podle časově náročné, starodávné metody Appassimento a pojmenováno podle zvláštního charakteru: Černá čokoláda. Reakce byly pozitivní a červené víno z Apulie je nyní nepostradatelnou součástí sortimentu. Letos pod novým názvem Cioccolata di Monbellezio. 

Appassimento 
 
Co je to vlastně Appassimento? Jedná se o speciální způsob výroby vína, při kterém se hrozny sbírají až na poslední chvíli. Ručně sbírané hrozny se pak nechají sušit v bednách, které se naskládají do „frutaio“. Jedná se o 'sušicí půdu' s několika poklopy na střeše, kterými může snadno foukat vítr. To, co se zde odpaří ve vodě z hroznů, se přidává do koncentrátu ovocného cukru a aromat. Italské červené víno, které se z něj vyrábí, pak částečně zraje několik měsíců v dubových sudech a následuje celý rok zrání v lahvi. 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Lahev
Archivace: 2030
Doporučená teplota podávání: 16-18 °C
Druh vína: Suché víno
Hodnocení: Berlin Wine Trophy
Chuť: Komplexní, výkonné a plné
Obsah alkoholu: 14,5%
Odrůda: Negroamaro, Primitivo
Odrůda v detailu: Primitivo (40%), Negroamaro (60%)
Rok: 2023
Uzávěr: Korek
Vinařská oblast: Apulie
Země: Itálie
Zrání: 6 měsíců
sada: /monbellezio-black-cioccolata-appassimento-krabice/
lahev: /monbellezio-black-cioccolata-appassimento/

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: