Salvatore '80 Antiche Tradizioni’ Barbera-Dolcetto 2022 Piemont
Detailní popis produktu
Špičkové vinařství Dezzani je specialistou na umění výroby vína již více než 80 let. A své umění opět dokazuje i tímto unikátním cuvée: silné a bohatě ovocné plné sladkých třešní, čokolády a lanýžů.
Působivá tmavě červená barva s teplou září. Buket je bohatý, plný třešní, borůvek, růží, koření a kakaa. Široká, nenápadná a bohatě ovocná chuť plná sladkých černých třešní, borůvek, višní a hořké čokolády s lanýžem. Silné a bohaté víno s příjemnou svěžestí, která dodává rovnováhu.
Piemont
Piemont je domovem nejslavnějších vín světa, jako jsou Barolo a Barbaresco, ale nabízí mnohem více. Odhaduje se, že jen z této vinařské oblasti pochází 200 původních odrůd včetně Barbery a Dolcetta. Odrůdy pozdního zrání jsou zde obzvláště jako doma, protože podzim v Piemontu je dlouhý a mírný. Okolní Alpy a Apeniny mají také pozitivní vliv na vývoj vín, neboť do značné míry zastavují chlad a déšť. A vinná réva je vysázena na strmých svazích. Celkově vzato, tato oblast nabízí ideální podmínky pro optimální růst a zrání hroznů.
Toto italské červené víno je dokonalým příkladem toho, jak se dvě odrůdy mohou vzájemně obohatit. Dolcetto produkuje vína s vůní černého ovoce, jemnými tříslovinami, trochou kyselinky a hladké chuti. Barbera je vedle Nebbiola nejslavnější odrůdou z Piemontu. Barberu charakterizuje svěží kyselinka, pevná struktura a vůně třešní.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Lahev |
---|---|
Archivace: | Do roku 2030 |
Doporučená teplota podávání: | 16 - 18 °C |
Doporučené servírování: | Jehněčí, italské ragú s olivami a zralým parmezánem |
Druh vína: | Suché víno |
Chuť: | Robustní & Silné |
Obsah alkoholu: | 14,5% |
Odrůda: | Barbera, Dolcetto |
Odrůda v detailu: | Barbera (80%), Dolcetto (20%) |
Rok: | 2022 |
Typ barvy: | Červené víno |
Vinařská oblast: | Piemont |
Země: | Itálie |
sada: | /salvatore--80-antiche-tradizioni--barbera-dolcetto-krabice/ |
lahev: | /salvatore--80-antiche-tradizioni--barbera-dolcetto/ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.