Salvatore M Piemonte Rosso Appasimento 2021 Piemont
Detailní popis produktu
Silná teplá tmavě červená. Svůdně bohaté, smyslné a hladké, plné sladkých červených a černých třešní, borůvkového džemu, malin, kakaa a vanilky. Výkonný a zároveň hedvábně jemný. Bohatý, zlatem oceněný Salvatore Appassimento z Piemontu. Zraje 6 měsíců v dubových sudech. 70 % Dolcetto, 30 % Barbera. 14 % alk. Užijte si nyní nebo až do roku 2027.
Co je to vlastně Appassimento? Jde o speciální způsob výroby vína, při kterém se hrozny sbírají až na poslední chvíli. Ručně sbírané hrozny se pak suší v bednách a skládají se do „frutaio“. Jedná se o „vysoušecí podkroví“ s několika poklopy ve střeše, kterými může snadno foukat vítr. To, co se zde odpaří z hroznů, přidá na ovocném cukru a aroma. Italské červené víno z něj vyrobené pak zraje částečně v dubových sudech několik měsíců a následuje další celý rok zrání v láhvi.
Barbera a Dolcetto
Hrozny Barbera a Dolcetto se ve víně dobře doplňují. Hrozny Dolcetto mají naopak nižší kyselost a přinášejí více jemných, tmavých ovocných tónů, jako jsou ostružiny a černé třešně, s mírnou hořkostí v dochuti. Tyto dva hrozny dohromady dávají komplexnější chuť s dobrou rovnováhou mezi svěžestí a hloubkou. Barbera má navíc často méně tříslovin, což jí dodává poněkud měkčí strukturu, zatímco Dolcetto má o něco více tříslovin, a proto nabízí extra tělo a strukturu. Výsledkem je víno hladké a pevné.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Archivace: | 2027 |
Doporučená teplota podávání: | 16-18 °C |
Doporučené servírování: | Grilované maso,zvěřina,jehněčí,vyzrálé sýry |
Druh vína: | Suché víno |
Gilbert & Gaillard: | 90 |
Hodnocení: | Gilbert & Gaillard |
Chuť: | Jemné & Měkké |
Obsah alkoholu: | 14% |
Odrůda: | Barbera, Dolcetto |
Rok: | 2021 |
Typ barvy: | Červené víno |
Uzávěr: | Korek |
Vinařská oblast: | Piemont |
Země: | Itálie |
Zrání: | 6 měsíců |
sada: | /salvatore-m-piemonte-rosso-appasimento-krabice/ |
lahev: | /salvatore-m-piemonte-rosso-appasimento/ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.