Šumivé víno

bubliny_1

Šumivé víno

Šumivé víno bylo dlouho synonymem pro šumivá vína z Champagne, která jsou často velmi drahá. Naštěstí existují cenově dostupné alternativy. Ve skutečnosti má každá země svoje vlastní šumivé víno. Nejznámější jsou Prosecco (Itálie) a Cava (Španělsko).

 Šumivé víno vzniká prvotním nebo druhotným alkoholovým kvašením hroznového moštu nebo vína. Při otevření lahve je patrný únik oxidu uhličitého, vzniklého výhradně z kvašení. Přetlak způsobený oxidem uhličitým vykazuje v uzavřené nádobě při 20 °C alespoň 3 bary a více.#rozdeleni-popisku#

Výroba šumivého vína je možná dvěma způsoby. Tradiční metodou je kvašení v lahvi, druhou metodou je kvašení v tanku (tzv. Charmatova metoda). Pro výrobu šumivého vína se používají nejčastěji suché a kyselejší odrůdy.

1 položek celkem

Cena

34143415
134143415

Značky

Druh vína

Hodnocení

Odrůda

Rok

Vinařská oblast

Země

Vymazat filtry

Položek k zobrazení: 1
Domaine Gerald Talmard Cremant de Bourgogne
3 750 Kč –8 %
3 414 Kč / kartón
2647K