Monbellezio Black Cioccolata Appassimento 2023 Apulie
Detailní popis produktu
Tmavě červená barva. Plné voňavých černých třešní, tmavých švestek, borůvek, moka a kakaa. Široké a bohaté v chuti, plné šťavnatého tmavého ovoce, sladké čokolády a nádechu vanilky. Krémové a plné s dlouhým závěrem.
U příležitosti 25. výročí Monbellezia, dříve Montebello, bylo z nejbohatších hroznů sklizně vybráno speciální Cuvée Black Label. Vyrobeno podle časově náročné, starodávné metody Appassimento a pojmenováno podle zvláštního charakteru: Černá čokoláda. Reakce byly pozitivní a červené víno z Apulie je nyní nepostradatelnou součástí sortimentu. Letos pod novým názvem Cioccolata di Monbellezio.
Appassimento
Co je to vlastně Appassimento? Jedná se o speciální způsob výroby vína, při kterém se hrozny sbírají až na poslední chvíli. Ručně sbírané hrozny se pak nechají sušit v bednách, které se naskládají do „frutaio“. Jedná se o 'sušicí půdu' s několika poklopy na střeše, kterými může snadno foukat vítr. To, co se zde odpaří ve vodě z hroznů, se přidává do koncentrátu ovocného cukru a aromat. Italské červené víno, které se z něj vyrábí, pak částečně zraje několik měsíců v dubových sudech a následuje celý rok zrání v lahvi.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Archivace: | 2030 |
Doporučená teplota podávání: | 16-18 °C |
Druh vína: | Suché víno |
Hodnocení: | Medaile |
Chuť: | Komplexní, výkonné a plné |
Obsah alkoholu: | 14,5% |
Odrůda: | Negroamaro, Primitivo |
Odrůda v detailu: | Primitivo (40%), Negroamaro (60%) |
Rok: | 2023 |
Typ barvy: | Červené víno |
Uzávěr: | Korek |
Vinařská oblast: | Apulie |
Země: | Itálie |
Zlatá medaile: | Berliner Wein Trophy |
Zrání: | 6 měsíců |
sada: | /monbellezio-black-cioccolata-appassimento-krabice/ |
lahev: | /monbellezio-black-cioccolata-appassimento/ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.